Fokuserad ACT – 2 dagars utbildning online

8-9 oktober 2024 – online

Denna utbildning är skräddarsydd för dig som vill lära dig hur du på kort tid kan göra en meningsfull skillnad i dina patienters liv. Genom att använda principerna i Fokuserad ACT (FACT), en specialiserad variant av Acceptance & Commitment Therapy (ACT), kommer du att lära dig att stärka patienters förmåga att uppnå det som är viktigt för dem. FACT handlar mer om att lära patienten färdigheter att hantera svårigheter i livet snarare än att bota en “sjukdom” eller ”fel”.

I denna upplevelsebaserade utbildning får du lära dig grunderna i FACT och du kommer också själv att få prova på olika upplevelsebaserade övningar och metoder som ofta används i ett FACT samtal. I utbildningen varvas teoretiska moment och diskussioner med praktiska övningar och rollspel.

Målet är att du efter denna utbildning ska ha prövat på metoden och känna dig redo att på egen hand utforska hur du kan använda dig av FACT i ditt kliniska arbetet.

Innehåll

I workshopen får du lära dig att praktiskt arbeta med FACT, från första möte till avslutad kontakt. I utbildningen så kommer du även att få lära dig den teoretiska grund som behövs för att genomföra ett FACT samtal.

Målet är att du efter utbildningen ska:

  • Kunna den teoretiska grunden till FACT: Inlärningsteoretiska principer och RFT (Relational Frame Theory)
  • Veta hur du på ett enkelt sätt kan arbeta för att öka dina patienters psykologiska flexibilitet (och hur detta kan förbättra deras psykisk hälsa)
  • Få praktiska verktyg för att i ett samtal främja öppenhet, närvaro och engagemang (som är de centrala processerna i en FACT intervention)
  • Kunna planera och sätta realistiska behandlingsramar för ett FACT samtal
  • Öva på att praktiskt arbeta med kortare sessioner i FACT
  • Lära dig hur du kan integrera FACT i ditt nuvarande arbete

Praktisk information

Målgrupp

Workshopen riktar sig till alla som arbetar med beteendeförändring hos patienter i alla åldrar.

Arbetar du i primärvården kan denna utbildnng med fördel kombineras med vår introduktion till primärvårdsarbete där vi kommer besvara alla primärvårdsinriktade frågor.

Utbildare

Mattias Myrälf, leg. psykolog, erfaren föreläsare och utbildare i Fokuserad ACT. Mattias har många års erfarenhet av arbete med ACT, FACT och KBT med patienter i alla åldrar i primärvården.

Kurskostnad:

4000 kr + moms. I priset ingår material i pdf-format samt intyg.

Datum & plats:

8-9 oktober 2024 kl 9:00-16:00 – online via Zoom

Anmälan:

Sista anmälningsdag 2 oktober. Observera att anmälan är bindande. Anmälan görs via kontaktformuläret nedanför.

Är du student ange “student” i rutan övrigt för studentrabatt 60%. (900kr inkl. moms).

Har du frågor kontakta oss på info@myralf.se eller telefon 070-603 68 94

Inför utbildningen

Fokuserad ACT bygger på beteendeanalys, och här kan du ladda hem en kort introduktion till beteendeanalys om du vill repetera begreppen.